Over Hanneke


Hi, ik ben Hanneke, eigenaresse van Editing Moments. Samen met mijn man en onze zoon Odin wonen we sinds december 2020 in Baexem (Limburg). In en rond huis trippelen ook onze twee katten rond, Pippi en Pino. We vinden het heerlijk om lekker met z’n drietjes door de bossen te struinen, of fijn thuis lekker aanrommelen.

Fotografie, editen en Lightroom

Eind 2004 kwam ik in aanraking met fotografie en ik was direct verkocht. Het was zo fijn om mijn creativiteit in foto’s te kunnen vertalen! Ik startte voorzichtig met wat familie-fotoshoots, en ben uiteindelijk vooral verder gegaan met het fotograferen van bruiloften. In 2011 heb ik de knoop doorgehakt en heb ik mijn baan in het onderwijs vaarwel gezegd. Als fulltime ondernemer was het niet altijd makkelijk, maar met vallen en opstaan lukte het me!

In 2014 rolde ik in het nabewerken van trouwreportages voor andere bruidsfotografen, Editing Moments was een feit! Duizenden reportages en ontelbare prachtige foto’s heb ik in de afgelopen jaren voor vele fotografen met veel plezier bewerkt. Nauwkeurigheid staat bij mij hoog in het vaandel, dus het is altijd het doel om een foto zo mooi mogelijk te maken en een reportage zo consistent mogelijk af te leveren. Inmiddels werkt mijn man ook in het bedrijf om de planning en administratie te verzorgen, en kan ik rekenen op geweldige freelancers die voornamelijk in het hoogseizoen foto’s voor hun vaste fotografen nabewerken.

Vanaf het begin werk ik binnen Editing Moments met Lightroom, omdat het een ontzettend geschikt programma is om je series na te bewerken, maar ook om de series met mijn klanten uit te wisselen. In al die jaren heb ik Lightroom me compleet eigen gemaakt en ben ik steeds een beetje meer verliefd geworden op dit prachtige programma. In 2020 maakte ik een online Lightroom training en begon ik met het ontwikkelen van presets. Ik vind het heerlijk om nieuwe dingen te bedenken zodat ik het voor fotografen makkelijker kan maken om foto’s te editen, of hulp te bieden in kennis over Lightroom of de workflow. Zo komt mijn onderwijsachtergrond toch nog van pas!

Persoonlijk

Ik vind het belangrijk om de persoonlijke verbinding te maken met fotografen, omdat het toch spannend is om je ruwe beelden uit handen te geven, voor het bewerken van een serie of voor het maken van een preset.

Een bijzonder feitje: Als ik langer met een fotograaf werk, zie ik zelfs hoe die persoon in zijn vel zat tijdens het fotograferen. Foto’s bewerken is voor mij dus niet zomaar aan wat schuifjes trekken. Het is mega persoonlijk en het komt dichtbij, voor de fotograaf, maar ook voor mij. Dan heb je dat vertrouwen in elkaar gewoon keihard nodig!

Wil je graag kennis maken of weten wat we je kunnen bieden? Stuur me een berichtje! Can’t wait to get to know you!


Foto’s: Mandy Brander