FAQ


Wat bewerken jullie precies aan mijn reportage?
In feite zullen we Lightroom zo efficiënt mogelijk gaan gebruiken om jouw serie op zijn best te maken. Dit houdt in dat we de reportage qua kleuren en licht zullen aanpassen naar jouw stijl en visie. Je foto’s zullen niet in Photoshop bewerkt worden. Check de prijzen-pagina voor details over de verschillende bewerkingen die je kunt kiezen.
Gebruiken jullie bepaalde standaard presets waar ik uit moet kiezen?
Nee, elke reportage wordt bewerkt in jouw stijl, hierin worden geen concessies gemaakt.
Voorheen bewerkten jullie alleen trouwreportages, is dat veranderd?
Ja dat klopt! Inmiddels is het ook mogelijk om andere soorten documentaire-fotografie door ons te laten bewerken. Denk dan bijvoorbeeld aan een Day in the Life (DITL), afscheidsfotografie of andere documentaire fotografie. Zakelijke fotografie is buiten het trouwseizoen mogelijk, neem contact op voor meer informatie.
Wie gaat mijn reportages bewerken?
In eerste instantie zal Hanneke het eerste contact met je hebben, jouw editor zal eventueel de 10 proeffoto’s bewerken. Wanneer je besluit om je reportages door ons te laten bewerken, zijn er twee mogelijkheden: Of Hanneke bewerkt de reportage, of jouw andere vaste editor. Je hebt in het proces van samples maken en het bewerken van de reportage dus contact met een van deze twee.
Wat is de levertijd?
De levertijden voor de verschillende bewerkopties kun je op de prijzen-pagina bekijken.
Hoe weten jullie wat ik wil?
Door goed naar recente reportages op je website te kijken, het stijl-formulier in acht te houden en door goede en eerlijke communicatie. Wanneer we aan de slag gaan met jouw reportage, zullen we je eerst een selectie van minimaal 20 foto’s verspreid over de bruiloft toesturen, zodat je kunt zien waar we mee bezig zijn en of je tevreden bent. Na akkoord van deze samples gaan we verder met de rest van de reportage.
Zorgen jullie ook voor zwart-wit omzettingen?
Als jij dit wilt, kunnen we een mix maken van kleurenfoto’s en zwart-wit foto’s, of de foto in beide versies leveren. In het orderformulier kun je aangeven wat hierin jouw wens is.
Kunnen jullie ook de selectie van de reportage voor mij maken?
Nee, de selectie laten we aan jou over, aangezien we het niet over ons hart zouden kunnen verkrijgen een belangrijke of award-winning foto te vergeten 😉
Is er een minimum aantal foto’s per reportage?
Ja, het minimum aantal foto’s per reportage is 50 stuks. Wanneer je minder dan 50 foto’s aanlevert werken we met een opstarttarief van € 10,-
Kan ik series combineren zodat ik op het minimum aantal foto’s kom?
In het laagseizoen is dat geen probleem, in het hoogseizoen (april t/m oktober) graag in overleg.
Best eng om mijn onbewerkte beelden naar jullie toe te sturen..
Dat begrijpen we, maar we kunnen je garanderen dat je werk met de grootste integriteit en discretie wordt behandeld. Ja, je zult waanzinnige beelden leveren, maar er zullen ook minder perfecte foto’s tussen zitten, waarbij het licht bijvoorbeeld even niet lekker was. Trust me, we know the drill! Aan ons de taak om daar ook pareltjes van te maken!
Hoe werkt een catalogus met Smart Previews?
In Lightroom kun je Smart Previews (slimme voorvertoningen) laten maken. Dit zijn kleinere bestanden dan je RAW-bestanden, die nog steeds groot genoeg zijn om de bewerkingen op toe te kunnen passen. Hiervan maak je een catalogus die je kunt exporteren en naar ons kunt verzenden. De uploadtijd is minimaal, zodat we daarna van daaruit snel jouw reportage kunnen gaan bewerken. Nadat de reportage is bewerkt, is het makkelijk om de bewerkingen terug te zetten in jouw originele catalogus. Uiteraard leggen we je stap voor stap uit hoe je dit moet doen.
Werken jullie echt alleen met Lightroom CC en Classic?
Ja, gezien de ontwikkelingen van Adobe hebben we er voor gekozen om enkel met deze twee versies te werken.
Zijn er nog andere vragen die hier niet beantwoord zijn? Informeer via het contactformulier!

Foto: Sven Soetens